KINDERTHERAPIE

Kindertherapie Den Haag

Kinderbalans helpt kinderen en jongeren die door spanning in het lijf en hoofd worden belemmerd in hun ontwikkeling. Emotionele spanning uit zich vaak in lichamelijke klachten en andersom zijn lichamelijke klachten van invloed op het mentale welbevinden. Lijf en hoofd zijn niet als aparte delen te zien maar vormen samen het kind en zijn dan ook niet los van elkaar te benaderen als er klachten zijn. Om die reden combineert Kinderbalans lichaamstherapie met psychologische ondersteuning. Een consult bestaat uit een behandeling met de Bowen Techniek, aangevuld met advies en/of oefeningen. Als er sprake in van een angst of fobie dan kan EMDR worden ingezet.

Bowen Therapie

Bowen is een milde maar effectieve lichaamsbehandeling van pijn en spanningsklachten.
De therapeut maakt korte rolbewegingen met de duimen en vingers over spieren, pezen en fascie (bindweefsel), op specifieke plekken van het lichaam. De impuls van deze bewegingen veroorzaakt een diepe helende werking waardoor je lichaam in balans komt en de pijn en spanning vermindert/verdwijnt. Lees hier meer over Bowen Therapie.

Psychologische ondersteuning

Met gesprekken en oefeningen krijg je inzicht in je gevoelens, gedachtes en gedrag. Je leert om nare gedachtes en gevoelens milder en positiever te maken. Als je veel last hebt van onrust, zenuwen, slapeloosheid of piekeren, dan kunnen ontspanningsoefeningen je helpen om meer rust in je hoofd te krijgen. Wanneer je klachten samenhangen met blijvende herinneringen aan nare gebeurtenissen, angst of een fobie, dan kan EMDR worden toegepast. Lees hier wat dat is en hoe het gaat.