BOWEN THERAPIE

Bowen Therapie

Bowen Therapie is vernoemd naar de Australiër Thomas Bowen (1916-1982) die de gave had om mensen met pijnklachten te helpen. Hij ontdekte dat hij van een afstand kon zien waar de blokkade in een lichaam zich bevond. Intuïtief startte hij met het maken van kleine rolbewegingen op het lichaam van de patiënt, met goede tot opzienbarende resultaten. Samen met een aantal leerlingen ontwikkelde hij zijn techniek tot een natuurlijke, milde, ontspannende maar heel effectieve manuele therapie. Inmiddels is de therapie wereldwijd vertegenwoordigd en werken opleiders en behandelaren nog dagelijks aan verfijning van deze bijzondere methode.

Bowen is een holistische therapie: enerzijds omdat de therapeut de cliënt als geheel bekijkt in het therapeutische proces en anderzijds omdat ononderbroken door het gehele lichaam de fascie aanwezig is die alle structuren met elkaar verbindt. Dat maakt het onmogelijk om bij een behandeling een enkele plek in het lichaam te bereiken en geen invloed uit te oefenen op de mens als geheel.

Bowen werkt zacht en subtiel waardoor het geschikt is voor iedereen, ongeacht de klacht, de leeftijd en de conditie.

Tijdens een behandeling maakt de therapeut met de handen korte rollende bewegingen op specifieke plaatsen van het lichaam. Tijdens de behandeling krijgt je lichaam pauzes van enkele minuten. Zo krijgt het lichaam de tijd en ruimte om de impulsen te verwerken.

Omdat de bewegingen zacht en pijnloos zijn, is de techniek geschikt voor iedereen, ook voor baby’s.

Vaak zijn 3-5 behandelingen (1 consult per week) voldoende om klachten te verminderen.